2008. november 25., kedd

Személyi kölcsön kicsiben, óriási hitel költségekkel


A Provident személyi kölcsönök és a minihitelek világa

A kölcsönök és hitelek nagy százaléka milliós összegekről szól, van azonban a személyi kölcsönöknek, a privát hitelezésnek egy kicsi réspiaca, amely kiváló megélhetést kínál az erre szakosodott szolgáltatóknak.

Ez a piac pedig a minihitelek, kishitelek, gyorskölcsönök piaca. Néhány nagyobb cég uralja ezt a piacot és sok kis "láthatatlan" versenyző, akik nem is nagyon szeretnének napvilágra kerülni, lévén, hogy ezen a piacon a legális szolgáltatások és az uzoratevékeység közötti határmezsgye nagyon keskeny és sokan nem áttalanak átlépni ezen - márpedig ez újabban büntetendő cselekmény.

A legálisan működő cégek, mint például a Provident ellenőrzött módon végzik tevékenységüket, bár a hitelkonstrukcióikban kínált 200-300%-os THM-ről nekem máris az uzsorakamat jut eszembe. De nem, ez még nem az a kategória, pusztán csak az a helyzet, hogy ezek a kölcsönök rendkívül drágák.

A szolgáltató ebben a szegmensben nagy kockázatot vállal. Rendszerint ugyanis azok az emberek választják a személyi kölcsönöknek ezen fajtátját, akiknek égető szükségük van azonnali pénzre. A kishitel ügyletekben az összegek eleve csak néhány százezer forintig terjednek, a szolgáltató nem kér kezességet, fedezetet, nem kér semmit, ellenben extra gyorsan nyújtja a kölcsönt; akár néhány óra alatt is. Cserébe meglehetősen magas árat szabnak, így jön ki a több száz százalékos THM. Jellemző még a Provident-hitelekre a heti törlesztési ütem, amely nem opcionális, hanem kötelező elem.

A Provident szűnni nem akaró reklámjai azt mutatják, hogy a szolgáltatásra - sajnos - nagyon nagy igény van ma és félő, hogy a jövőben még inkább és még többen fognak adósságspirálokba csúszni - ekkora THM esetén ez szinte elkerülhetetlen.Emiatt többször is meg kell gondolni egy ilyen hitel felvételének szükségességét.

A Provident gyorskölcsön szolgáltatásával:
- nagyon rövid idő alatt jut készpénzhez
- a kölcsönt bármilyen célre igényelheti
- fix törlesztőrészlettel számolhat a 24, 40 vagy 54 hetes(!) futamidők alatt
- pénzfelvétel és heti törlesztés az otthonában

A Provident személyi kölcsön igénylésének feltételei:
- betöltött 18. életév
- magyarországi bejelentett állandó vagy ideiglenes lakcím
- rendszeres jövedelem
- személyi igazolvány

A Provident honlapján tájékozódhat részletesebb információk után illetve igényelhet is személyi kölcsönt, amit a cég ígérete szerint néhány napon belül teljesít.

Provident Zrt. - gyors személyi kölcsön

Létezik még egy online cég is, amely minihitelekkel foglalkozik, ez a stílszerűen Minihitel.hu -nak nevezett oldal. Ez elvileg a BankárNet Kft. egy minihitelezésre szakosodott portálja, ez volna a fő profiljuk, de hagyományos hitelekkel, lakáshiteelzéssel, jelzáloghitelezéssel is foglalkoznak.

Ingatlan fedezet nélküli személyi kölcsön konstrukciókat hirdetnek, többfajta csomagot kínálva az ügyfeleknek aszerint, hogy mekkora rendszeres havi jövedelemmel rendelkezik az illető. Minimálbérrel rendelkezők már eséllyel indulnak és bar listás ügyfeleknek is kínálnak egy speciális konstrukciót.

A minihitel.hu lényegében egy hitelügyintézői szolgáltatásokat kínáló, pénzügyi tanácsadást nyújtó vállalkozás, melynek üzleti terve arra a felismerésre épül, hogy a kis hiteleket igénylők nincsenek megfelelő színvonalon kiszolgálva.

Honlapjukon több hiteligénylő űrlap is található, nyilván főleg kapcsolatfelvételi céllal (nehogy valaki tévedésbe essen és azt gondolja, hogy ha egy ilyet itölt, automatikusan kapja is a kölcsnt...), hiszen a konkrét megoldást egy személyes elbeszélgetés fogja majd meghozni a cég egyik üzletkötőjével.

Szóval a kishitelek, a kis összegű személyi kölcsönök a gyorskölcsönök egy speciális fajtája. Kis összeget hiteleznek, magas költségekkel, nagyon rövid futamidőre (fél év, 1év), emiatt a THM rendkívüli magas értékekű lehet, de nem egészen azonos az uzsorakamat fogalmával - sokan asszociálnak rá. A kishitelek fenti feltételekkel történő szolgáltatása egy teljesen legális és ellenőrztt tevékenység.

Köszönöm, hogy olvassa a Személyi Kölcsön Információs blogomat. Legközelebb a BAR listát veszem szemügyre.





2008. november 14., péntek

Gyorskölcsön : pénz néhány nap alatt

Marketing-ígéret vagy valóság a gyors hitel elbírálás és folyósítás?

Számos bank és pénzügyi szolgáltató cég hirdetéseiben megjelenik a "gyorskölcsön", a "hitel gyorsan", "hitel 3-5 nap alatt", "személyi kölcsön gyorsan" kifejezések valamelyike. Vajon ezek csak ügyes marketing fogások vagy ténylegesen lehet pénzhez jutni akár öt nap alatt is?

Gyors kölcsönről igazából csak a személyi hitelezés terén beszélhetünk, bár hogy kinek, mikor, mi a gyors, az egyéni megítélés kérdése is lehet. Ha lakáshitelről van szó, akkor akár 1-2 hónapos átfutási időt is nevezhetünk gyorsnak. Az, hogy egy hitelkérelem a benyújtástól kezdve a folyósításig bezárólag menni idő alatt fut át egy-egy bank rendszerén, nagyon sok tényezőtől függ és nagyon nagy a szórás ezen a téren.

Ha gyors hitelre van szükségünk mindenképpen érdemes egy független hitelközvetítő segítségét kérni, aki több banknál is megfelelő kapcsolatokkal rendelkezik ahhoz, hogy segíthesse a hitelkérelem gyors átfutását és szemmel tarthassa a folyamatot. Közvetítő nélkül, egyenes banki úton próbálkozni hitel elintézésével gyorsan reménytelen próbálkozás. Egy független hitelközvetítő az ügyfeleknek nem kerül pénzbe, hiszen ők a bankoktól kapják a jutalékukat és valóban nagyon sokat segíthet a hitel gyors elintézését tekintve. Feltéve, ha szakmailag jó és megfelelő banki kapcsolatokkal rendelkezik. Ezért fontos, hogy jó referenciákkal rendelkező hitelközcetítőt válasszunk.
Ilyen például a XXI. Század Ingatlan Hitel Centruma - Gyors hitel igénylés. Oldalukon jól összefoglalják, hogy mi mindenen múlik a személyi- vagy lakás hitelek gyors elintézése és úgy tűnik, ők tényleg tudják, hogy a gyors ügyintézés minden ügyfélnek fontos.

Egy-egy kölcsön elbírálásának gyorsasága azon is múlhat, hogy a leendő ügyfél milyen biztosítékokkal, fedezettel rendelkezik. Amennyiben a biztosítékok kellően stabilak és nagy értékűek, a bankok nem sokat gondolkodnak, hogy megadják-e a hitelt vagy sem? Így lehetséges akár 3 vagy 5 nap alatt is személyi kölcsönhöz, szabadfelhasználású hitelhez jutni gyorskölcsön gyanánt.

A leggyorsabb hitelfolyósításokat a fogyasztási hitelek, az autóhitelek és a mini személyi hitelek és a személyi kölcsönök piacán látjuk.
Fogyasztási hitel illetve gyors kölcsön esetén a hitelbírálat eredményét még a kereskedőnél megvárhatjuk, ez jellemzően 1-2 órát vasz igénybe. Nyilván meg is kell, hogy várjuk, hiszen addig nem vihetjük haza az árut.
Az autóhitelezés hasonlóan működik, bár ott jellemzően 1-2 óránál több időt vesz igénybe a folyamat; akár 1,2 vagy 3 nap is lehet, mire a bank rábólint az ügyletre és megszületik a szerződés.
A minihitelek piacán jellemzően néhány száz ezer forintig terjedő hitelekről beszélünk, amit rendkívül gyors hitelbírálat előz meg és rendkívül magas kamattal jár a dolog, cserébe akár 1 óra alatt pénzhez juthatunk. Ez valódi gyorskölcsön. A minihitelekkel egy későbbi cikkben külön is fogok foglalkozni.

Hogy az alcímben feltett kérdésre válaszoljak: igen, lehetséges gyorsan, akár 4-5 munanap alatt vagy még ennél is gyorsabban kölcsönhöz jutni, ugyanis számos bank és hitelközvetítő ismerte fel az utóbbi időben, hogy az ügyfeleknek nagyon nem mindegy, hogy mennyi idő alatt jut pénzhez. Ennek megfelelően számos ilyen célú gyorskülcsön konstrukcót dolgoztak ki. Ezeknek a gyors elbírálású/folyósítású kölcsönöknek azonban esetenként különleges feltételei lehetnek (átlagosnál magasabb fedezet, átlagosnál magasabb THM, stb...) szóval mindenképpen tájékozódni kell.

Szóval a gyors személyi kölcsönök, gyorshitelek, gyorskölcsönök ígérete félig marketing, félig valóság. Ha a megfelelő bankot és/vagy megfelelő banki kapcsolatokkal rendelkező hitelközvetítőt választunk valóban lehetséges néhány nap alatt pénzhez jutni. Sok szerencsét mindenkinek!

Köszönöm, hogy olvassa személyi kölcsönökről szóló információs logomat. A következőkben a kis személyi kölcsönök, minihitelek piacát fogom átnézni.


2008. november 7., péntek

Személyi kölcsön MOST! - Raiffeisen Bank

A Raiffeisen Bank továbbra is hitelfelvételre bíztat

A bankok marketing osztályai szélsebesen reagáltak a kialakuló gazdasági válságra. Pillanatok alatt átfogalmazták üzeneteiket, a hitel és személyi kölcsön felvétele terén immár óvatosabbá vált, hezitáló potenciális ügyfeleket célozva.

Legszebb példa erre manapság a Raiffeisen Bank új személyi kölcsön kondíciója, amely a MOST elnevezést kapta így nagybetűvel, ezzel is hangsúlyozva, hogy minek várni a válság végéig, hiszen MOST is lehet hitelt felvenni - igaz kicsit megváltozott kondíciókkal.

A 2008. november 1.-től igényelhető Raiffeisen MOST személyi kölcsön ugyanis csak forintban vehető fel és egy évig fix kamatot vagyis állandó havi törlesztőrészletet garantál. Költségeit illetően meglehetősen drága konstrukció a majd 33%-os THM-jével.

Fedezetet nem kér a Raiffeisen, az igényelhető hitel összege 560 vagy 880 ezer forint lehet. Az előbbinél az induló törlesztőrészlet 13900 Ft, utóbbinál 21900 Ft.

Hajrá tehát, bátraké a szerencse. A Raiffeisen szerint válság ide, válság oda, nem kell várni a hitelfelvétellel, igaz ezt már nem tehetjük meg deviza alapon, megtehetjük viszont MOST azonnal a drágább forint alapú személyi kölcsönt választva.

Raiffeisen www linkek:

Raiffeisen aktuális személyi kölcsön ajánlatok
Raiffeisen forint alapú személyi kölcsön hitelkalkulátor (Excel tábla)

2008. november 4., kedd

Személyi kölcsönök az Internetről - terjednek a kölcsön piacterek

Az Interneten elkezdtek szaporodni egy újszerű üzleti elképzelést megvalósító portálok. Ezeken a portálokon keresztül a felhasználók gyakorlatilag személyi kölcsönöket nyújthatnak egymásnak egy közösen megállapodott kamatszint alkalmazásával.

Az egyik oldalon vannak a hitelezők, akik felkínálják a pénzüket a kölcsönre szoruló másik oldalnak az adósoknak. A rendszer a különböző kritériumok alapján megkeresi az egymáshoz legjobban "illő" felhasználókat, adóst és hitelezőt. Hogy az üzlet létrejön-e az már a két fél dolga.

A legutóbb elindított ilyen személyi kölcsön piactér egy dél-afrikai vállalkozás, amely az AngelMoola névre hallgat. A portált üzemeltetők szerint a mélyülő pénzügyi válság miatt az emberek alternatív utakat keresnek a pénzgondjaik enyhítésére illetve a pénzük befektetésére és az AngelMoola épp ezt az igényt szolgálná ki. Ugyanis azzal, hogy a felek egymás közötti megállapodásokat kötnek, mindenféle banki- és egyéb pénz intézeti vagy ügynöki közvetítőket kizárnak az üzletből, ami már önmagában is nagy vonzerőt jelenthet.

A dél-afrikai portál nem az egyetlen ilyen jellegű vállalkozás, amerikai és japán példák alapján a szolgáltatás életképes, a személyi kölcsön piacterek minden jel szerint felfutóágban vannak.