2009. augusztus 8., szombat

A hónap személyi kölcsön reklámja | 3. rész : CIB Személyi Kölcsön


A marketingben az a trend, hogy a reklámfilmekből is mini tévésorozat szerű szériákat gyártanak bugyuta, művi szituációkkal és lehetőleg jó ideig állandó szereplőkkel. Mert az emberek majd megszeretik a színészeket és velük együtt a bankot - szól a marketing dogma. A CIB reklámjai is ebbe a vonalba tartoznak: alkalomról alkalomra egy sármos állatorvos és aszisztensnője ügyes-bajos dolgainak tanulságaként vagyunk kénytelenek megismerni a CIB Bank aktuális ajánlatait.

Kimondottan, személyi kölcsönről szóló epizód ugyan még nem készült, de van több is a gyorskölcsönökről. Ezek közül választottam egyet a június hó személyi kölcsön reklámfilmje címre. A spot már vagy másfél éves, akkor volt aktuális a CIB gyorsklcsöne, amit 24 órn belül elbíráltak. Azóta tudtommal ez a termék nincs, hiszen a bankok időközben kicsit visszavettek a lelkesedésből, hogy fűnek-fának hitelt adjanak.



A bank aktuális személyi kölcsön ajánlatai a CIB bank személyi kölcsön oldalán találhatók. Igaz az oldal gyakran nem elérhető és amikor az, akkor sincs sok köszönet benne, hiszen a látogató sok hasznos információt nem talál itt, nagyrészt csak sablonos, semmitmondó és ötlettelen marketingszövegeket. A CIB személyi kölcsön egyébként egyszer már szerepelt témaként a blogon egy rövid ismertető erejéig.