2009. szeptember 15., kedd

Unicredit akciós személyi kölcsön

Ez most csak egy gyors bejegyzés lesz, mert találtam valamit, ami talán sokakat érdekelhet. a minap átnéztem a hazai bankok aktuális személyi kölcsön kínálatát és megakadtam a Unicredit banknál. A Unicredit Bank most akciósan, kimondottan kedvező kamatozással nyújt személyi kölcsönt. A többi bank ajánlatához képest jóval kisebb THM mutatóval dolgoznak és 1 milliós kölcsön esetén, akár 6-8000-10000 forintos különbség is lehet a javukra.

Röviden leírom, mit érdemes tudni a Unicredit személyi kölcsön feltételeiről.

A kölcsön bármire felhasználható, akár váráslásra, akár lakásfelújításra vagy éppen más hitelek kiváltására. Különösen jól használható most az akciós időszak alatt hitelkártya tartozás kiváltására (én is emiatt kerestem). Normál esetben ugyanis a személyi kölcsönök kamatai és a hitelkártya kamatok összemérhető nagyságrendben vannak, tehát nem érdemes egy hitelkártya tartozást lecserélni személyi kölcsönre. Kedvező THM esetén azonban már jobban megéri meglépni a cserét, mivel a személyi kölcsön nagy terhet vehet le az ember válláról a hitelkártya havi tartozások visszafizetése terén és hosszú távon tervezhetővé teszi a kiadásokat. ( Persze vigyázni kell, hogy a hitelkártya állományt ne duzzasszuk fel ismét, miután már kiváltottuk egy személyi kölcsönnel.)

Szóval a Unicredit akciós személyi kölcsön most különösen kedvező, 24%-os átlagos THM mutatóval rendelkezik euró alapú kölcsön esetén (forint: 26%, svájci frank: 27%). A kölcsön akkor a legolcsóbb, ha nagy a felvenni kívánt hitelösszeg: 3-5 millió közötti és a legdárágább a 150 ezertől 300 ezerig terjedő sávban.

Folytatva a kondíciók felsorolását, a kölcsönigénylés kezes és ingatlanfedezet nélkül lehetséges akár 96 hónapos futamidőre is (ez 8 év!). Már 300 ezer forintos - tehát viszonylag kicsi hitelösszeg esetén is választható ez a hosszú futamidő. A hitelbírálat gyors; akár már 1-2 miunkanapon belül hozzájuthat a pénzéhez. A legkisebb igényelhető összeg 150 ezer forint.

A személyi kölcsön több devizanemben is igényelhető: forint, euró vagy svájci frank alapon. Jelenleg az euró a legolcsóbb ezek közül.

Bónuszként a Unicredit bank díjmentes hitelfedezeti biztosítást is köt ügyfeleire. Ez akkor hasznos, ha valamilyen oknál fogva fizetésképtelenné válunk és nem tudjuk tovább törleszteni a hitelt.

A Unicredit személyi kölcsönhöz olyan belföldi magányszemélyek juthatnak hozzá, akik rendelkeznek minimum havi 50 ezer forintos jövedelemmel, minimum 6 hónapos igazolható munkaviszonyuk van vagy minimum egy éve vállalkozók illetve nyugdíjasok. Minimum két havi banki múlttal is kell rendelkezni és a szokásos közüzemi számla bemutatását is kéri a bank.

A THM mértékére már korábban kitértem, a pontos kondíciók megtekinthetők a Unicredit Bank honlapján, ahol konkrét számpéldák illusztrálják a havi törlesztőrészletek alakulását a különféle feltételelk esetére.
Az ügyfelek tájékoztatásához külön személyi kölcsön kalkulátor is üzemel a Unicredit weboldalán, ahol mindenki kiszámolhatja a sját igényeire szabott kölcsön havi törlesztőrészleteit.

A Unicredit akciós személyi kölcsön jelenleg mindent visz a hazai piacon; aki személyi kölcsönt szeretne felvenni, csak a itt érdemes. Kérdés, hogy ez az akciós kondíciólista meddig lesz érvényes? - erről egyelőre semmilyen utalás, hír nem érkezett.