2008. november 14., péntek

Gyorskölcsön : pénz néhány nap alatt

Marketing-ígéret vagy valóság a gyors hitel elbírálás és folyósítás?

Számos bank és pénzügyi szolgáltató cég hirdetéseiben megjelenik a "gyorskölcsön", a "hitel gyorsan", "hitel 3-5 nap alatt", "személyi kölcsön gyorsan" kifejezések valamelyike. Vajon ezek csak ügyes marketing fogások vagy ténylegesen lehet pénzhez jutni akár öt nap alatt is?

Gyors kölcsönről igazából csak a személyi hitelezés terén beszélhetünk, bár hogy kinek, mikor, mi a gyors, az egyéni megítélés kérdése is lehet. Ha lakáshitelről van szó, akkor akár 1-2 hónapos átfutási időt is nevezhetünk gyorsnak. Az, hogy egy hitelkérelem a benyújtástól kezdve a folyósításig bezárólag menni idő alatt fut át egy-egy bank rendszerén, nagyon sok tényezőtől függ és nagyon nagy a szórás ezen a téren.

Ha gyors hitelre van szükségünk mindenképpen érdemes egy független hitelközvetítő segítségét kérni, aki több banknál is megfelelő kapcsolatokkal rendelkezik ahhoz, hogy segíthesse a hitelkérelem gyors átfutását és szemmel tarthassa a folyamatot. Közvetítő nélkül, egyenes banki úton próbálkozni hitel elintézésével gyorsan reménytelen próbálkozás. Egy független hitelközvetítő az ügyfeleknek nem kerül pénzbe, hiszen ők a bankoktól kapják a jutalékukat és valóban nagyon sokat segíthet a hitel gyors elintézését tekintve. Feltéve, ha szakmailag jó és megfelelő banki kapcsolatokkal rendelkezik. Ezért fontos, hogy jó referenciákkal rendelkező hitelközcetítőt válasszunk.
Ilyen például a XXI. Század Ingatlan Hitel Centruma - Gyors hitel igénylés. Oldalukon jól összefoglalják, hogy mi mindenen múlik a személyi- vagy lakás hitelek gyors elintézése és úgy tűnik, ők tényleg tudják, hogy a gyors ügyintézés minden ügyfélnek fontos.

Egy-egy kölcsön elbírálásának gyorsasága azon is múlhat, hogy a leendő ügyfél milyen biztosítékokkal, fedezettel rendelkezik. Amennyiben a biztosítékok kellően stabilak és nagy értékűek, a bankok nem sokat gondolkodnak, hogy megadják-e a hitelt vagy sem? Így lehetséges akár 3 vagy 5 nap alatt is személyi kölcsönhöz, szabadfelhasználású hitelhez jutni gyorskölcsön gyanánt.

A leggyorsabb hitelfolyósításokat a fogyasztási hitelek, az autóhitelek és a mini személyi hitelek és a személyi kölcsönök piacán látjuk.
Fogyasztási hitel illetve gyors kölcsön esetén a hitelbírálat eredményét még a kereskedőnél megvárhatjuk, ez jellemzően 1-2 órát vasz igénybe. Nyilván meg is kell, hogy várjuk, hiszen addig nem vihetjük haza az árut.
Az autóhitelezés hasonlóan működik, bár ott jellemzően 1-2 óránál több időt vesz igénybe a folyamat; akár 1,2 vagy 3 nap is lehet, mire a bank rábólint az ügyletre és megszületik a szerződés.
A minihitelek piacán jellemzően néhány száz ezer forintig terjedő hitelekről beszélünk, amit rendkívül gyors hitelbírálat előz meg és rendkívül magas kamattal jár a dolog, cserébe akár 1 óra alatt pénzhez juthatunk. Ez valódi gyorskölcsön. A minihitelekkel egy későbbi cikkben külön is fogok foglalkozni.

Hogy az alcímben feltett kérdésre válaszoljak: igen, lehetséges gyorsan, akár 4-5 munanap alatt vagy még ennél is gyorsabban kölcsönhöz jutni, ugyanis számos bank és hitelközvetítő ismerte fel az utóbbi időben, hogy az ügyfeleknek nagyon nem mindegy, hogy mennyi idő alatt jut pénzhez. Ennek megfelelően számos ilyen célú gyorskülcsön konstrukcót dolgoztak ki. Ezeknek a gyors elbírálású/folyósítású kölcsönöknek azonban esetenként különleges feltételei lehetnek (átlagosnál magasabb fedezet, átlagosnál magasabb THM, stb...) szóval mindenképpen tájékozódni kell.

Szóval a gyors személyi kölcsönök, gyorshitelek, gyorskölcsönök ígérete félig marketing, félig valóság. Ha a megfelelő bankot és/vagy megfelelő banki kapcsolatokkal rendelkező hitelközvetítőt választunk valóban lehetséges néhány nap alatt pénzhez jutni. Sok szerencsét mindenkinek!

Köszönöm, hogy olvassa személyi kölcsönökről szóló információs logomat. A következőkben a kis személyi kölcsönök, minihitelek piacát fogom átnézni.


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

A gyors kölcsönök, gyors hitelek piaca szerintem elég telített, a bankok nem szívesen adnak hitelt ezért mennek fel a kamatok.