2008. december 22., hétfő

Citibank személyi kölcsön

A Citibank személyi kölcsöne egy teljesen hétköznapi konstrukció. Szabad felhasználású hitel, amelynek összege 300000 és 3 millió forint között változhat és csak forintalapan igényelhető. Három millió feletti összeget általában csak pluszfedezet (a havi rendszeres jövedelmen felül) vagy kezes bevonása esetén engedélyezik.

Jelenleg egy 2009. január 31.-ig futó akció keretében kezelési költség nélkül lehet hozzájutni az igényelt kölcsönösszeghez, egyébként 3-5% kezelési költséget számol fel a bank.

A Citibank személyi kölcsön futamideje 12-72 hónapig terjedhet, e tekintetben tehát eléggé széles a mozgástér.

A teljes hiteldíj mutató (THM) 25% és 29% között változik az igényelt kölcsön paramétereitől függően. Például 1 millió forintot 72 hónapra már 27%-os THM mutatóval is megkaphatunk, ez csaknem 27000 Ft havi törlesztőrészletet jelent.

Amennyiben az ügyfél a kölcsön havi törlesztését egy Citibank folyószámláról bonyolítja és a havi rendszeres jövedelme is erre a számlára érkezik, kedvezőbb kamattal számolják a havi törlesztőrészletet.

A személyi kölcsön mellé köthető hitelfedezeti biztosítás is arra az esetre, ha az ügyfél valamilyen okból kifolyólag fizetésképtelenné válna.

Az igénylés elvégezhető interneten keresztül, ez esetben egy üzletkötő fog meglátogatni bennünket, vagy bankfiókban a hegyományos úton.

Az igényléshez szükséges dokumentumok:
  • kitöltött jelentkezési lap
  • személyi igazolvány és lakcímkártya
  • munkáltatói igazolás
  • 45 napnál nem régebbi bankszámlakivonat, melyre a munkabér érkezik

Alapkritériumok:
- minimum 125000 Ft havi nettó jövedelem egyéni igénylő esetén
- társas igénylő esetén 125000 - 150000 Ft, amelyből az egyik félnek legalább 70.000 Ft-os jövedelmmel kell rendelkeznie

Megkötések:
- 150000 Ft hitelösszeg esetén a 60 hónapos vagy annál hosszabb futamidő egyéni elbírálás kérdése.

Hitelkalkulátort természetesen lehet használni a Citibank internetes oldalán. Ennek segítségével közelítőleg kiszámolhatja, hogy mennyi havi törlesztő részletre számíthat:
Citibank hitelkalkulátor

A személyi kölcsön felől érdeklődhet a Citibank központi ügyfélszolgálati számán is (06-40-40-10-40) vagy elindíthatja a regisztrációt interneten keresztül is. Az ígéret szerint egy percen belül válaszolnak.
Friss (2010. nov. 30.):
A CITIBANK egy megújult személyi hitel konstrukcióval jelentkezett, amely valódi gyorskölcsön megoldás lehet sokak számára, hiszen a bank nem kevesebbet vállal, mint, hogy 24 órán belül elbírálja és folyósítja az igényelt összegeket. (A fenti kiemelt kifejezésre kattintva olvasható a cikk erről az új konstrukcióról.)

2 megjegyzés:

Szabó Dániel írta...

A Citibank Hitelkalkulátor elérési útvonala megváltozott. Az új URL:

http://www.citibank.hu/hungary/consumer/termekek/hitelek-kolcsonok/online-hitelkalkulator/index.htm

Szabó Dániel írta...

Azaz kattintható formában:

Citibank Online hitelkalkulátor