2008. október 9., csütörtök

Személyi kölcsön konstrukciók | 1. rész : TESCO hitel

Személyi kölcsön a hipermarketből

A bankok a nagy hipermarketek elszaporodása után gyorsan rájöttek, hogy egy-egy áruházon keresztül nagyon sok potenciális ügyfelet érhetnek el, mégpedig rendkívül célzott módon, hiszen a hipermarketen keresztül azon embereknek kínálhatnak azonnali személyi kölcsön megoldásokat, akik épp vásárlással foglalkoznak. soha jobbkor és soha jobb helyen.

Valamely hipermarket személyi kölcsön és különféle hitelajánlatai mögött mindig valamely, fogyasztói hitelek kihelyezésére szakosodott bank áll.

Ebben a bejegyzésemben a TESCO lánc személyi kölcsön ajánlatát szemlézem.

A TESCO mögött a Magyar Cetelem bank áll. Az áruházlánc, mint pénzügyi partner gyakorlatilag a Cetelem személyi kölcsön konstrukcióját értékesíti, mint viszonteladó.

A TESCO személyi kölcsön alapvető jellemzői:
- 400.000 - 5.000.000 forintig terjedhet a felvehető hitelösszeg
- futamidő minimum 12, maximum 72 hónap (1év - 6év)
- hitelbírálati díj: 0 Ft
- nem kérnek kezest és fedezetet
- az elszámolás forint alapon történik
- hitelbírálat azonnal (fél - 1 órán belül)
- pénz akár három munkanapon belül az igény jóváhagyásától számítva (vigyázat, ez nem a hitelbírálat ideje!)

A személyi kölcsön felvételéhez szükséges alapfeltétel a betöltött 18 éves életkor, a rendszeres jövedelem, a magyarországi állandó lakcím és a vezetékes telefonon való közvetlen elérhetőség.

A hitel igényléséhez a következő dokumentumok szükségesek:
- személyi igazolvány
- lakcímkártya
- adóigazolvány
- két hónapnál nem régebbi vezetékes telefonszámla (vagy gáz- ill. áramszámla)
- munkavállalók esetében 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás, feltétel az ugyanazon munkáltatónál eltöltött legalább 3 hónap
- két hónapnál nem régebbi bankszámlakivonat a munkabér utalásokkal
- nyugdíjasok esetén utolsó két hónapnál nem régebbi nyugdíjszelvény vagy bankszámlakivonat a nyugdíj utalásokkal és a nyugdíjtörzslap
- egyéni vállalkozók esetén APEH jövedelemigazolás szükséges
- őstermelők esetén őstermelői igazolás és értékesítési betétlap vagy APEH jövedelemigazolás

A közüzemi számlákon és a bankszámlakivonatokon szereplő címeket összevetik a bejelentett tartózkodási címmel.

A személyi kölcsönök hipermarketben való megvásárlása ugyanazt az előnyt kínálja, mint az áruház egyéb termékei esetében: hitelünket a bankokénál jóval tágabb és rugalmasabb napi nyitvatartási időben intézhetjük. Hétköznap általában este 7-ig vagy 8-ig és hétvégén is igényelhető a hitel.

A konstrukciókhoz minden esetben ajánlják a hitelfedezeti biztosítást, amelynek havi díja nem túl magas és megfelelő biztosítékot nyújt mindkét fél számára arra az esetre, ha az ügyfél mégsem tudná visszafizetni a megszabott havi törlesztést. Mindenképpen érdemes kérni.

Általában minden hó 7.-éig kell befizetni a havi törlesztőrészletet. Késedelmes fizetés esetén késedelmi kamatot számít fel a Magyar Cetelem Bank, amely jelenleg évi 25%, azaz havi 2.1% a lejárt törlesztőrészlet után.

A törlesztés technikailag történhet csoportos beszedéssel, postai csekkel vagy eseti átutalással minden hónapban. Banki által felszámolt kezelési költség banki átutalással történő törlesztés esetén csak 4%, egyébként 5%.

A TESCO személyi kölcsön THM 27% és 47% között változik futamidőtől és a kezelési költségtől függően.

Egyéb díjak:
- prolongálási díj (futamidő meghosszabítás): a fennálló töketartozás 5%-a
- követeléskezelés díja: a fennálló tartozás 5%-a
- előtörlesztési díj: az előtörleszteni kívánt tőkeösszeg 3%-a

A TESCO személyi kölcsön szabadon felasználható, de igényelhető kötött felhasználási célú, ingatlanfelújításra, átépítésre költhető személyi kölcsön is teljesen hasonló konstrukciókkal, a maximális futamidő ez esetben azonban 84 hónap (7 év) is lehet.

1 megjegyzés:

Clinton írta...

Pénzügyi válságban van, és pénzt keres saját vállalkozásának megkezdéséhez vagy számláinak kifizetéséhez? Mindannyian alacsony típusú, 2% -os kamatozású hiteleket alkalmazunk, e-mailben a (TRUSTLOAN88@GMAIL.COM) vagy a WhatsApp Us webhelyre. a +1 443 281 3404 telefonszámon