2008. november 25., kedd

Személyi kölcsön kicsiben, óriási hitel költségekkel


A Provident személyi kölcsönök és a minihitelek világa

A kölcsönök és hitelek nagy százaléka milliós összegekről szól, van azonban a személyi kölcsönöknek, a privát hitelezésnek egy kicsi réspiaca, amely kiváló megélhetést kínál az erre szakosodott szolgáltatóknak.

Ez a piac pedig a minihitelek, kishitelek, gyorskölcsönök piaca. Néhány nagyobb cég uralja ezt a piacot és sok kis "láthatatlan" versenyző, akik nem is nagyon szeretnének napvilágra kerülni, lévén, hogy ezen a piacon a legális szolgáltatások és az uzoratevékeység közötti határmezsgye nagyon keskeny és sokan nem áttalanak átlépni ezen - márpedig ez újabban büntetendő cselekmény.

A legálisan működő cégek, mint például a Provident ellenőrzött módon végzik tevékenységüket, bár a hitelkonstrukcióikban kínált 200-300%-os THM-ről nekem máris az uzsorakamat jut eszembe. De nem, ez még nem az a kategória, pusztán csak az a helyzet, hogy ezek a kölcsönök rendkívül drágák.

A szolgáltató ebben a szegmensben nagy kockázatot vállal. Rendszerint ugyanis azok az emberek választják a személyi kölcsönöknek ezen fajtátját, akiknek égető szükségük van azonnali pénzre. A kishitel ügyletekben az összegek eleve csak néhány százezer forintig terjednek, a szolgáltató nem kér kezességet, fedezetet, nem kér semmit, ellenben extra gyorsan nyújtja a kölcsönt; akár néhány óra alatt is. Cserébe meglehetősen magas árat szabnak, így jön ki a több száz százalékos THM. Jellemző még a Provident-hitelekre a heti törlesztési ütem, amely nem opcionális, hanem kötelező elem.

A Provident szűnni nem akaró reklámjai azt mutatják, hogy a szolgáltatásra - sajnos - nagyon nagy igény van ma és félő, hogy a jövőben még inkább és még többen fognak adósságspirálokba csúszni - ekkora THM esetén ez szinte elkerülhetetlen.Emiatt többször is meg kell gondolni egy ilyen hitel felvételének szükségességét.

A Provident gyorskölcsön szolgáltatásával:
- nagyon rövid idő alatt jut készpénzhez
- a kölcsönt bármilyen célre igényelheti
- fix törlesztőrészlettel számolhat a 24, 40 vagy 54 hetes(!) futamidők alatt
- pénzfelvétel és heti törlesztés az otthonában

A Provident személyi kölcsön igénylésének feltételei:
- betöltött 18. életév
- magyarországi bejelentett állandó vagy ideiglenes lakcím
- rendszeres jövedelem
- személyi igazolvány

A Provident honlapján tájékozódhat részletesebb információk után illetve igényelhet is személyi kölcsönt, amit a cég ígérete szerint néhány napon belül teljesít.

Provident Zrt. - gyors személyi kölcsön

Létezik még egy online cég is, amely minihitelekkel foglalkozik, ez a stílszerűen Minihitel.hu -nak nevezett oldal. Ez elvileg a BankárNet Kft. egy minihitelezésre szakosodott portálja, ez volna a fő profiljuk, de hagyományos hitelekkel, lakáshiteelzéssel, jelzáloghitelezéssel is foglalkoznak.

Ingatlan fedezet nélküli személyi kölcsön konstrukciókat hirdetnek, többfajta csomagot kínálva az ügyfeleknek aszerint, hogy mekkora rendszeres havi jövedelemmel rendelkezik az illető. Minimálbérrel rendelkezők már eséllyel indulnak és bar listás ügyfeleknek is kínálnak egy speciális konstrukciót.

A minihitel.hu lényegében egy hitelügyintézői szolgáltatásokat kínáló, pénzügyi tanácsadást nyújtó vállalkozás, melynek üzleti terve arra a felismerésre épül, hogy a kis hiteleket igénylők nincsenek megfelelő színvonalon kiszolgálva.

Honlapjukon több hiteligénylő űrlap is található, nyilván főleg kapcsolatfelvételi céllal (nehogy valaki tévedésbe essen és azt gondolja, hogy ha egy ilyet itölt, automatikusan kapja is a kölcsnt...), hiszen a konkrét megoldást egy személyes elbeszélgetés fogja majd meghozni a cég egyik üzletkötőjével.

Szóval a kishitelek, a kis összegű személyi kölcsönök a gyorskölcsönök egy speciális fajtája. Kis összeget hiteleznek, magas költségekkel, nagyon rövid futamidőre (fél év, 1év), emiatt a THM rendkívüli magas értékekű lehet, de nem egészen azonos az uzsorakamat fogalmával - sokan asszociálnak rá. A kishitelek fenti feltételekkel történő szolgáltatása egy teljesen legális és ellenőrztt tevékenység.

Köszönöm, hogy olvassa a Személyi Kölcsön Információs blogomat. Legközelebb a BAR listát veszem szemügyre.





Nincsenek megjegyzések: