2008. november 4., kedd

Személyi kölcsönök az Internetről - terjednek a kölcsön piacterek

Az Interneten elkezdtek szaporodni egy újszerű üzleti elképzelést megvalósító portálok. Ezeken a portálokon keresztül a felhasználók gyakorlatilag személyi kölcsönöket nyújthatnak egymásnak egy közösen megállapodott kamatszint alkalmazásával.

Az egyik oldalon vannak a hitelezők, akik felkínálják a pénzüket a kölcsönre szoruló másik oldalnak az adósoknak. A rendszer a különböző kritériumok alapján megkeresi az egymáshoz legjobban "illő" felhasználókat, adóst és hitelezőt. Hogy az üzlet létrejön-e az már a két fél dolga.

A legutóbb elindított ilyen személyi kölcsön piactér egy dél-afrikai vállalkozás, amely az AngelMoola névre hallgat. A portált üzemeltetők szerint a mélyülő pénzügyi válság miatt az emberek alternatív utakat keresnek a pénzgondjaik enyhítésére illetve a pénzük befektetésére és az AngelMoola épp ezt az igényt szolgálná ki. Ugyanis azzal, hogy a felek egymás közötti megállapodásokat kötnek, mindenféle banki- és egyéb pénz intézeti vagy ügynöki közvetítőket kizárnak az üzletből, ami már önmagában is nagy vonzerőt jelenthet.

A dél-afrikai portál nem az egyetlen ilyen jellegű vállalkozás, amerikai és japán példák alapján a szolgáltatás életképes, a személyi kölcsön piacterek minden jel szerint felfutóágban vannak.

Nincsenek megjegyzések: