2008. december 12., péntek

Személyi kölcsön konstrukciók : OTP Bank személyi kölcsön

Az OTP Bank azoknak ajánlja személyi kölcsönét, akiknek hirtelen pénzigényük támad, gyorsan szeretnének a pénzükhöz jutni, nem akarnak hosszas hiteligénylési procedúrát jelzálogbejegyzéssel és hasonló macerákkal. Ja és nem árt, ha a potenciális hiteligénylő régi jó ügyfele az OTP-nek.

Cserébe egy csomó könnyítést és pozitívumot ígér a bank.

1) Kedvező kamatot.
Az OTP személyi kölcsönének THM-je 31%-35% körül alakul az ügyfél helyzetétől függően. Hááát ki-ki döntse el, hogy ez neki drága vagy sem. Nekem inkább drága, mint kedvező....

2) Széles futamidőválaszték; 6 és 84 hónapos futamidő közül gyakorlatilag bármelyik választható.

3) Viszonylag magas maximum hitelösszeg.
Az igényelhető személyi kölcsön összege 100.000 és 5 millió forint között változhat. A maximális érték nem lehet nagyobb, mint a kedves ügyfél havi nettójának tízszerese, tehát az 5 milliós összeg esélye csak akkor adott, ha egyébként havi fél milliót keresünk havonta nettó...

4) Ha egyébként jók és stabilak a leendő adós pénzügyi körülményei nem macerálják kezes és más egyéb fedezet bevonásával. Engedékenyek.

5) Devizában is igényelhető (euró vagy svájci frank).

6) OTP Garancia biztosítás jár hozzá "díjmentesen" - némi árukapcsolás, viszont legalább biztosak lehetünk felőle, hogy ha a vártnál előbb eltávoznánk, szeretteinket nem fogja nyomni ezen adósságunk terhe.

7) Amennyiben OTP lakossági folyószámlára érkezik a fizetésünk, elég csak a személyi igazolványunkat és a lakcímkártyánkat meglobogtatni a kölcsön igénylésekor. A többi le van zsírozva.

Szóval sokminden belefért ebbe a pakettbe amint látható. A személyi kölcsön konstrukcióhoz természetesen tartozik hitelkalkulátor is, ahol ki lehet számítani, mekkora törlesztőrészletre számíthatunk. OTP Bank Személyi Kölcsön Hitelkalkulátor

Csak egy példa viszonyítási alapként: 1 millió forintos személyi kölcsön 60 hónapos futamidővel egy OTP Bank ügyfélnek havi 30 ezer forintjába kerül. Ez körülbelül 32%-os THM-et jelent.

Az igénylésnél egyébként hasonló feltételekkel találkozunk, mint bármely más személyi kölcsön igénylésénél. Személyi kölcsön? Irány a bank című bejegyzésemben ezeket korábban már összefoglaltam. Itt annyi különbség van, hogy az OTP Bank ügyfelek könnyített módon, bizonyos iratok (közüzemi számla, munkáltatói igazolás) beadásának elhagyása mellett is elindíthatják a kölcsön igénylést.
Az igényléshez kapcsolódó tudnivalókról pontosan az alábbi linken tájékozódhat:
OTP Bank Személyi Kölcsön igénylés

Kedvezményes Személyi Kölcsön OTP Önkéntes Magánnyugdíjpénztári tagoknak

Az OTP Bank kedvezményének lényege, hogy az önkéntes nyugdíjszámlákra vonatkozó 10 éves várakozási idő letelte után a kedvezményes személyi kölcsön révén a nyugdíjszámlán lévő öszeg érintetlen maradhat, további hozamok realizálhatók vele, a kölcsön maximum 11 éves futamideje alatt pedig elegendő csak a kamatokat és egyéb költségeket fizetni, a tőkerész törlesztését a futamidő végén, egy összegben kell megtenni (pl. a nyugdíjszámla megtakarításaiból).
Az OTP csoport tényleg elkényezteti ügyfeleit....

Az OTP Személyi Kölcsönéről az alábbi linken kaphat bővebb tájékoztatást: OTP Bank Személyi Kölcsön információk.

Korábbi írásom a témában:

Személyi kölcsön konstrukciók: TESCO hitel









2 megjegyzés:

Névtelen írta...

A Cetelem Bankot nem is ismered?? Vagy még nem néztem át teljesen az oldalad?

Sabee írta...

De ismerem, csak még nem került sorra... Tapasztalatom szerint az OTP Bank jobban érdekli az embereket népszerűbb...