2008. december 29., hétfő

Kamat csökkentés a jól fizető adósoknak

Bónusz rendszer a kölcsönöknél is.

A magyar hitel és személyi kölcsön piacon ritkán találkozik az ember olyan újdonságokkal, amik azonnal megragadják a figyelmét. Az ajánlatok többsége nem sokban tár el egymástól, mindenki ugyanazokat a már-már unalomig megszokott konstrukciókat kínálja és ugyanazokat az akciókat variálja. Nem csoda, ha az emberek figyelme lankadni kezd a sok-sok egyforma kölcsönhirdetés láttán.

Szerencsére időnként azért fel-felbukkan egy-egy különleges, figyelemre méltó ajánlat.

A banki hitelezés világában eddig ismeretlen volt a gépkocsi biztosításoknál már megszokott bónusz-malusz rendszer. A hitelezési piacon pár éve jelen lévő (2005-ben alakult), a CIB Bank hátterére támaszkodó vállalkozás, a Central Europian Credit Zrt. eddig is sokmindenben megkülönböztette magát a többi hitelező intézménytől és az említett bónusz-malusz kamatozás bevezetése is az ő nevükhöz fűződik.

Tapasztalatból ismerik szerintem sokan, hogy mi a következménye annak, ha késünk a jelzáloghitel vagy épp a személyi kölcsön havi (esetleg heti) törlesztőrészletével: kellemetlen fizetési felszólítés és borsos büntető- vagy késedelmi kamat. Ugyanakkor eddig egyik hitelintézet sem igazán méltányolta, ha az adós időben és rendben törlesztette a részletét.

A Central Europian Credit Zrt. azonban zseniális érzékkel ismerte fel, hogy a hitelek rendszeres törlesztése sok embernél érzékeny kérdés, hiszen majd mindenkinek van valamilyen hitele ebben az országban és sokakat bizony zavar, ha nem tudja időben befizetni a törlesztőrészletet, utálja a büntetőkamatot viszont elégedetlen azzal, hogy senki nem honorálja abbéli igyekezetét, amikor próbálja és sikerül időben befizetni a havi kötelező összeget. A pontos fizetés ugyanis sok csalánál komoly erőfeszítésbe kerül, nem magától működő dolog.

A fizetési határidők betartása és az ügyfelek ebbéli igyekezetének honorálása érdekében vezette be a CEC a bónusz kamatrendszert, amely a késedelem nélkül fizető ügyfeleket kamatcsökkenéssel jutalmazza. Ennek alkalmazásával - ha az ügyfél eleget tud tenni fizetési kötelezettségeinek - a hitel futamideje alatt folyamatosan csökkenő kamatkondíciókat kap, egyre csökkenő kamatterhekkel. Egy-egy nagyob volumenű és hosszú (20 év) futamidejű kölcsön esetén akár több millió forint is az ügyfelek zsebében maradhat.

Konkrét számolási példa és online ajánlatkérés ezen az oldalon: Central Europian Credit Bonus Program információk + online ajánlatkérés.

A Central Europian Credit Zrt. egyébként abban is megkülönbözteti magát a többi hitelintézettől, hogy az igényelt hiteleknél fedezetként csak ingatlan jöhet számításba, nem vizsgálják az ügyfelek egyéb vagyoni helyzetét (havi jövedelem, megtakarítások, stb...). Egylépcsős döntési folyamatuk van személyes kiszolgálással. Remélem, ennyi elegendő volt figyelemfelhívónak.Mottójuk: "hitel másként".

Azt hiszem megéri egy látogatást tenni a hivatalos honlapjukra, ott még több információt találhat róluk: a Central Europian Credit Zrt. hivatalos honlapja.


Nincsenek megjegyzések: